BOZYAZI'DA ALEVLERLE GECE MESAİSİ: FIRTINAYA RAĞMEN GEÇİT VERİLMEDİ!
Mersin’in Bozyazı ilçesinde gece yarısı yükselen alevler, şiddetli fırtınanın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Orman kahramanlarının rüzgara karşı yürüttüğü amansız mücadele, facianın büyümesini son anda engelledi.
Mersin’in Bozyazı ilçesinde gece yarısı yükselen alevler, şiddetli fırtınanın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Orman kahramanlarının rüzgara karşı yürüttüğü amansız mücadele, facianın büyümesini son anda engelledi.
Gecenin Karanlığını Alevler Aydınlattı
Bozyazı’ya bağlı Tekmen Mahallesi Sarıağaç mevkiinde saat 21.30 sularında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarıyla bölge adeta kırmızı alarma geçti.
Fırtına Müdahaleyi Kabusa Çevirdi
Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; 5 arazöz, 2 su tankı ve 35 kahraman personelle anında bölgeye sevk edildi. Ancak operasyonun önündeki en büyük engel şiddetli fırtınaydı. Zaman zaman yön değiştiren ve alevleri körükleyen rüzgar, ekiplerin işini zorlaştırsa da müdahale bir an bile durmadı.
3 Dekarlık Alan Kül Oldu
Ekiplerin olumsuz hava şartlarına karşı sergilediği özverili çalışma meyvesini verdi ve yangın daha fazla yayılmadan kontrol altına alındı. Yapılan ilk incelemelere göre:
Zarar Gören Alan: Yaklaşık 3 dekar orman arazisi.
Mevcut Durum: Bölgede riskin tamamen ortadan kalkması için soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.




